01

OMADUDU N.V. blij met Privileged Access Manager van Keeper Security: verhoog de veiligheid van database toegang.

OMADUDU N.V. is blij met de lancering van KeeperPAM™, een innovatieve Privileged Access Management (PAM) oplossing van Keeper Security. Deze geavanceerde tool is ontworpen om bedrijven te helpen bij het veilig beheren van database toegang voor externe gebruikers, met volledige zichtbaarheid, controle en rapportagecapaciteiten.

Waarom PAM essentieel is voor database beveiliging.

Het veiligstellen van toegang tot databases is cruciaal om te voorkomen dat gevoelige bedrijfs- en klantinformatie in verkeerde handen valt. Traditionele methoden zoals VPN’s bieden niet voldoende beveiliging of toegangscontrole, wat het risico op ongeautoriseerde toegang vergroot. KeeperPAM™ biedt een oplossing door volledige controle te bieden over wie toegang heeft tot uw databases en wanneer deze toegang plaatsvindt.

Best practices voor het beheren van externe database toegang.

  1. Implementeer een Zero-Trust beveiligingsstrategie: Het zero-trust model elimineert impliciete vertrouwen door elke gebruiker en apparaat continu te verifiëren. Dit vermindert het risico van wachtwoordgerelateerde aanvallen en voorkomt laterale beweging binnen uw netwerk na een mogelijke inbreuk.
  2. Monitor en audit Privileged Sessies regelmatig: Met Privileged Session Management (PSM) kunt u gebruikerssessies die door bevoorrechte accounts zijn gestart, opnemen, monitoren en controleren. Dit zorgt voor volledige zichtbaarheid en controle over bevoorrechte toegang, wat essentieel is voor zowel gegevensbeveiliging als naleving.
  3. Handhaaf Multi-Factor Authenticatie: MFA voorkomt ongeautoriseerde toegang door een extra beveiligingslaag toe te voegen bij alle accounts en systemen. Dit versterkt niet alleen de beveiliging, maar helpt ook te voldoen aan regelgeving en compliance-eisen.
  4. Pas granulaire toegangscontrole Toe: Met rolgebaseerde toegang (RBAC) kunt u ervoor zorgen dat medewerkers alleen toegang hebben tot de middelen die zij nodig hebben. Dit vermindert het risico op datalekken en verbetert de naleving.
  5. Adopteer Single Sign-On (SSO) en wachtwoordbeheer: SSO vereenvoudigt het authenticatieproces en een wachtwoordbeheeroplossing biedt volledige zichtbaarheid in wachtwoordpraktijken en toegangsrechten. Dit maakt het mogelijk om toegang te auditen en in te trekken indien nodig.

Hoe KeeperPAM™ organisaties helpt.

KeeperPAM™ combineert Keeper Enterprise Password Manager (EPM), Keeper Secrets Manager (KSM) en Keeper Connection Manager (KCM) in één geïntegreerd platform. Deze oplossing elimineert de risico’s van VPN’s door directe toegang tot MySQL, SQL Server en PostgreSQL mogelijk te maken zonder het delen van inloggegevens. Toegang kan op elk moment worden ingetrokken en een robuust audittraject registreert het gebruik van het systeem.

“Met KeeperPAM™ kunnen bedrijven hun database toegang effectief beveiligen, waardoor ze niet alleen voldoen aan de hoogste beveiligingsnormen, maar ook hun algehele risicobeheer verbeteren,” zegt Norman Villefort, CEO van OMADUDU N.V. “Deze oplossing biedt de controle en transparantie die nodig zijn om te zorgen voor een veilige en compliant digitale werkomgeving.”

Voor meer informatie over hoe KeeperPAM™ uw organisatie kan helpen bij het veilig beheren van database toegang, kunt u vandaag nog een demo aanvragen via onze contact pagina.

Over Keeper Security.

Keeper Security is een wereldleider in Privileged Access Management (PAM) en wachtwoordbeheeroplossingen. Hun producten helpen organisaties om de veiligheid van hun digitale middelen te waarborgen door middel van geavanceerde beveiligingstechnologieën en best practices. Bezoek Keeper Security’s website voor meer informatie.


Over OMADUDU N.V.

OMADUDU N.V. is een toonaangevende aanbieder van IT-diensten en -oplossingen in Suriname, gericht op het versterken van de digitale veiligheid van bedrijven door middel van geavanceerde technologieën en deskundige ondersteuning. Ons brede scala aan diensten omvat domeinregistratie, webhosting en cybersecurity-oplossingen.