01

Microsoft Entra Suite: de nieuwe standaard in beveiligd identiteitsbeheer.

Deze wereld wordt steeds complexer en de behoefte aan robuuste beveiligingsoplossingen neemt toe. Met de introductie van de Microsoft Entra Suite zet Microsoft een nieuwe stap in de richting van een veiliger, efficiënter en gebruiksvriendelijker platform voor identiteits- en toegangsbeheer. Deze suite gaat verder dan de tools die organisaties vandaag de dag gebruiken en biedt een integrale oplossing voor het beheren en beveiligen van toegang tot zowel cloud- als on-premises bronnen.

Met vijf kernfunctionaliteiten speelt de Entra Suite in op de groeiende behoefte aan Zero Trust-beveiliging en helpt het organisaties om identiteiten te beschermen en te verifiëren. Deze functionaliteiten zijn:

  1. Private access: Verhoogt de bescherming van on-premises applicaties en bronnen zonder codeaanpassingen. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven die worstelen met het beveiligen van lokale netwerken en bestanden. Private Access werkt met Conditional Access-beleid en gebruikt signalen van identiteiten, apparaten en applicaties om in real-time risico’s te beoordelen en extra netwerkcondities toe te passen om toegang verder te beveiligen.
  2. Internet access: Beschermt gebruikers en apparaten tegen bedreigingen van het internet door middel van cloudgebaseerde netwerkbeveiliging. Deze functionaliteit biedt webcontentfilters en dreigingsinformatie die helpen om gebruikers veilig te houden terwijl ze online zijn. Via een globaal beveiligd netwerk worden dreigingen zoals kwaadaardig verkeer en onveilige inhoud effectief tegengehouden.
  3. ID protection: Maakt gebruik van machine learning om risicovolle identiteiten te detecteren en automatisch actie te ondernemen. Dit systeem werkt met zowel cloudidentiteiten als hybride omgevingen (bijvoorbeeld Active Directory) en voorkomt identiteitsdiefstal door tokens te binden aan specifieke apparaten, zodat gestolen tokens niet opnieuw kunnen worden gebruikt op andere devices.
  4. ID governance: Zorgt ervoor dat de juiste mensen de juiste toegang hebben tot de juiste middelen, en dat ook nog eens voor de juiste hoeveelheid tijd. Dit voorkomt over-permissioning, wat een veelvoorkomende oorzaak is van datalekken en beveiligingsrisico’s. ID Governance stroomlijnt het proces van toegang toekennen en intrekken, zelfs wanneer medewerkers van rol veranderen of de organisatie verlaten.
  5. Face check met Verified ID: Versnelt en beveiligt het onboarden van nieuwe gebruikers door gezichtsherkenning en geverifieerde ID’s te combineren. Door samen te werken met derde partijen en overheidsuitgegeven ID’s, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat nieuwe medewerkers of gebruikers zich snel en veilig identificeren zonder de noodzaak van handmatige controles.

Hoe werkt Microsoft Entra Suite in de praktijk?

Een van de grootste voordelen van de Entra Suite is de integratie van alle functionaliteiten in een enkel platform. Stel je voor dat een nieuwe medewerker toegang nodig heeft tot verschillende applicaties, zowel in de cloud als op locatie. Met Entra’s lifecycle workflows, kan toegang automatisch worden verleend op basis van bepaalde gebruikersattributen zoals functietitel of afdeling. Dit betekent dat nieuwe medewerkers snel aan de slag kunnen, zonder dat IT-afdelingen handmatig toegang hoeven toe te kennen.

Daarnaast wordt toegang continu beveiligd door Conditional Access-beleid, dat risico’s in real-time beoordeelt. Stel dat een medewerker inlogt op een onbetrouwbaar wifi-netwerk; de Entra Suite herkent dit verhoogde risico en kan extra verificatiestappen, zoals gezichtsherkenning of wachtwoordloze authenticatie, vereisen voordat toegang wordt verleend. Dit voorkomt dat hackers via zwakke netwerken toegang krijgen tot gevoelige bedrijfsgegevens.

De toekomst van beveiligd identiteitsbeheer.

Met de lancering van de Microsoft Entra Suite heeft Microsoft een krachtige stap gezet richting een toekomst waarin identiteitsbeheer veiliger, eenvoudiger en efficiënter wordt. Bedrijven die nu nog gebruikmaken van verouderde VPN-systemen en losse beveiligingstools, lopen het risico op integratieproblemen en beveiligingslekken. De Entra Suite biedt een alles-in-één oplossing die niet alleen de beveiligingspositie van bedrijven versterkt, maar ook tijd bespaart door automatisering en integratie.

Of het nu gaat om het beveiligen van lokale netwerken, het beschermen van gebruikers tegen internetdreigingen, of het stroomlijnen van toegangsbeheer voor cloud-applicaties, de Microsoft Entra Suite biedt de tools die organisaties nodig hebben om te floreren in de moderne digitale wereld.

Benieuwd naar hoe de Microsoft Entra Suite jouw organisatie kan helpen? Probeer het vandaag nog via entra.microsoft.com en ontdek meer via de officiële documentatie.