01

Keeper Identity & Access Management: beveilig je toegang en gegevens.

Nu daar cyberaanvallen steeds vaker voorkomen, is het waarborgen van de beveiliging van gevoelige informatie en toegang tot systemen van cruciaal belang. Keeper Identity & Access Management biedt een uitgebreide oplossing die organisaties helpt hun gegevens te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en datalekken.

De uitdagingen van wachtwoordbeheer.

Statistieken tonen aan dat gestolen en zwakke wachtwoorden de belangrijkste oorzaken zijn van datalekken binnen organisaties. Vele organisaties hebben echter beperkte zichtbaarheid en controle over hun wachtwoordhygiëne, wat leidt tot een kwetsbare beveiligingspositie. Het gebrek aan een effectief wachtwoordbeheersysteem resulteert vaak in hergebruik van wachtwoorden en het delen van gevoelige gegevens via onveilige kanalen zoals Slack of Teams.

Keeper’s oplossing voor wachtwoordbeheer.

Keeper biedt een Enterprise Password Manager die organisaties in staat stelt volledige zichtbaarheid van hun wachtwoordhygiëne te krijgen en deze eenvoudig te verbeteren. Iedere gebruiker krijgt zijn eigen beveiligde wachtwoordkluis, toegankelijk vanaf elk apparaat en op elke locatie. Met zero-knowledge encryptie wordt alle data veilig opgeslagen, waarbij alleen de gebruiker toegang heeft tot zijn gegevens.

Belangrijke functies van Keeper:

  • Wachtwoordgenerator: Creëer complexe en unieke wachtwoorden om hergebruik te voorkomen.
  • Automatisch invullen: Bespaar tijd met de Keeper-browserextensie die automatisch wachtwoorden invult.
  • Beveiligd delen: Deel inloggegevens veilig met collega’s zonder gevoelige informatie in platte tekst te verzenden.
  • Waarschuwingsfunctie voor datalekken: Ontvang meldingen als wachtwoorden betrokken zijn bij datalekken, dankzij toegang tot een database met meer dan 10 miljard gelekte wachtwoorden.

Secrets Manager voor ontwikkelaars.

In moderne ontwikkelomgevingen worden ontwikkelaars vaak geconfronteerd met het beheer van talloze geheimen, zoals API-sleutels en wachtwoorden. Keeper’s Secrets Manager (KSM) elimineert het probleem van hardcoded wachtwoorden door deze te vervangen door omgevingsvariabelen. Hierdoor kunnen geheimen veilig worden beheerd zonder dat de beveiliging in het gedrang komt.

Veilige verbindingen en toegangsbeheer.

Keeper’s Next Generation Privileged Access Management (PAM) biedt een eenvoudige en veilige manier voor gebruikers om toegang te krijgen tot verschillende omgevingen. Het maakt veilige verbindingen via protocollen zoals SSH en RDP mogelijk, zonder dat er complexe implementaties nodig zijn. Dit bespaart organisaties tijd en middelen, terwijl de beveiliging op peil blijft.

Keeper Connection Manager: Eenvoudig verbinden met virtuele omgevingen.

De Keeper Connection Manager is ontworpen om gebruikers te helpen eenvoudig verbinding te maken met gevirtualiseerde omgevingen. Dit agentless systeem laat gebruikers toe om via hun webbrowser verbinding te maken, zonder dat er extra software op de doelmachines geïnstalleerd hoeft te worden. Door gebruik te maken van standaard technologieën zoals SSH, RDP en verschillende databaseprotocollen, kunnen gebruikers hun machines eenvoudig bereiken. Dit biedt eindgebruikers een enkele toegangspunt, zonder dat een VPN-verbinding vereist is.

Voordelen voor eindgebruikers.

Eindgebruikers kunnen inloggen op de Keeper Connection Manager met hun gebruikersnaam en wachtwoord, of via Active Directory-authenticatie. Zodra ze zijn ingelogd, hebben ze toegang tot een overzicht van hun meest recent gebruikte verbindingen en alle verbindingen die aan hen zijn toegewezen door een beheerder. Het mooie hiervan is dat er geen gevoelige gegevens met de gebruiker hoeven te worden gedeeld. Hierdoor kunnen gebruikers tijdelijk toegang krijgen tot machines zonder dat wachtwoorden hoeven te worden uitgewisseld.

Tijdens een sessie kunnen gebruikers eenvoudig gegevens kopiëren, mappen aanmaken en bestanden tussen hun lokale machine en de virtuele omgeving slepen. Voor samenwerkingsdoeleinden kunnen beheerders ook de actieve sessies in real-time volgen en indien nodig beëindigen. Daarnaast biedt het platform een gedetailleerd overzicht van alle sessies, inclusief tijdstippen en video-opnamen, wat cruciaal is voor audits en compliance.

Beheerdersfuncties.

Voor beheerders biedt de Keeper Connection Manager uitgebreide mogelijkheden. Beheerders hebben real-time zicht op actieve sessies en kunnen gebruikersrechten eenvoudig beheren. Door toegang te verlenen op basis van datums, tijden en specifieke machines, hebben beheerders volledige controle over wie toegang heeft tot welke resources. Bovendien kunnen ze verbindingen beheren voor verschillende protocollen zoals HTTP, RDP en SSH, wat zorgt voor een allesomvattende oplossing.

Keeper PAM: een veilige oplossing voor wachtwoordrotatie.

Keeper biedt ook een krachtige Password Management-oplossing die speciaal is ontworpen voor bedrijven. Een van de belangrijkste functies is de mogelijkheid om wachtwoorden automatisch te roteren, wat cruciaal is voor het behoud van een sterke beveiliging. De PAM-oplossing stelt gebruikers in staat om wachtwoorden te roteren op een geplande basis, zoals dagelijks of wekelijks.

Een veelgestelde vraag is of Keeper’s PAM-product ook kan worden gebruikt om Windows-serviceaccounts te updaten. Het antwoord is ja. Wanneer een wachtwoord wordt geroteerd in Active Directory, kan Keeper dit automatisch naar de machines sturen waar de services draaien. Dit bespaart tijd en voorkomt menselijke fouten bij het handmatig bijwerken van wachtwoorden.

Browsergebaseerde wachtwoordmanagers: Is dat veilig genoeg?

Een veelgehoorde bezorgdheid is de veiligheid van browsergebaseerde wachtwoordmanagers. Keeper stelt dat deze oplossingen vaak kwetsbaar zijn, omdat wachtwoorden in platte tekst kunnen worden opgeslagen. In tegenstelling tot deze oplossingen biedt Keeper een volledig zero-knowledge-architectuur, wat betekent dat uw gegevens zijn versleuteld en alleen toegankelijk zijn met uw persoonlijke sleutel.