01

Odoo 18: alle nieuwe functies op een rij.

De nieuwe versie van Odoo zit boordevol spannende functies die het makkelijker maken om elk aspect van je bedrijfsvoering te beheren. Van productie tot levering, Odoo 18 biedt de tools om je bedrijfsprocessen te stroomlijnen en te optimaliseren. Hier zijn enkele van de belangrijkste vernieuwingen die deze versie te bieden heeft.

1. Verbeterde interface met de nieuwe top bar.

Een van de eerste dingen die opvallen in Odoo 18 is de nieuwe top bar. Deze handige toevoeging biedt snel toegang tot alle belangrijke gegevens met slechts één klik. Of het nu gaat om verkooporders, timesheets of analytische gegevens, alles is binnen handbereik. Een extra handige functie is dat je eigen views kunt creëren en opslaan, waardoor je je workflow nog meer kunt personaliseren.

2. Productbeheer en productie.

Odoo 18 maakt het nog eenvoudiger om nieuwe producten te lanceren en te beheren. Tijdens de productie van bijvoorbeeld een nieuwe e-bike, kun je eenvoudig materialen toevoegen aan de stuklijst vanuit de productcatalogus. Bovendien zorgt de verbeterde weergave van productie-instructies ervoor dat operators eenvoudig kunnen navigeren door langere instructies, zoals bij de installatie van elektrische componenten.

3. Slim voorraadbeheer met de barcode app.

De barcode-app in Odoo 18 heeft een upgrade gekregen. Gebruikers kunnen nu eenvoudig producten scannen en verplaatsen in het magazijn met hun smartphone. Dit zorgt ervoor dat de voorraad altijd up-to-date is, en producten zoals defecte onderdelen kunnen met een paar klikken naar de kwaliteitscontrole worden gestuurd.

4. Website verbeteringen.

Het bouwen en onderhouden van een professionele website is nog nooit zo makkelijk geweest. Odoo 18 introduceert nieuwe bouwblokken waarmee je eenvoudig stijlvolle elementen kunt toevoegen en aanpassen aan je website. Dankzij de geavanceerde snippet-functionaliteit kun je nu aangepaste blokken opslaan en hergebruiken op meerdere pagina’s. Bovendien kun je met de geïntegreerde vertaaltools je website automatisch vertalen naar meerdere talen, waardoor je een breder publiek kunt bereiken.

5. Snellere afhandeling van afspraken en point of sale.

Met de nieuwe snelstartpagina voor afspraken kun je met slechts enkele klikken de perfecte configuratie instellen voor jouw bedrijf. Ook het kassasysteem (Point of Sale) is vernieuwd. De interface is gebruiksvriendelijker en het is nu makkelijker om te schakelen tussen klanten en producten te scannen.

6. Verbeterde offertes en facturering.

Het opstellen van offertes is in Odoo 18 efficiënter en flexibeler geworden. Met de nieuwe spreadsheetfunctionaliteit kun je elementen zoals verzendkosten eenvoudig berekenen en aanpassen. Daarnaast kun je de lay-out van de offerte volledig personaliseren om aan te sluiten bij de behoeften van de klant. Zodra de offerte is geaccepteerd, maakt het vernieuwde facturatieproces het mogelijk om snel facturen op te stellen met een dynamische voorvertoning.

7. Nieuwe functies voor HR en werving.

Odoo 18 biedt een nieuwe aanpak voor het beheren van sollicitaties. Het systeem herkent automatisch sollicitaties die via job boards binnenkomen, en zorgt ervoor dat deze op de juiste manier aan de kandidaten worden gekoppeld. Bovendien kunnen kandidaten nu worden gelinkt aan meerdere vacatures binnen je bedrijf, waardoor je talent optimaal kunt benutten.


Odoo 18 brengt niet alleen verbeteringen in snelheid en gebruiksgemak, maar biedt ook krachtige nieuwe tools om je bedrijf efficiënter te runnen. Of je nu een productiebedrijf hebt, een webshop beheert of je klantafspraken wilt optimaliseren, Odoo 18 maakt het allemaal makkelijker. Klaar om de nieuwe mogelijkheden te ontdekken en je bedrijf te laten groeien? Odoo 18 heeft alles wat je nodig hebt.