01

Dynamics 365: het alles-in-één platform voor bedrijfsapplicaties.

Dynamics 365 is een krachtige suite van bedrijfsapplicaties die zowel je klantgerichte processen als je backoffice-functies volledig kan beheren. Met Dynamics 365 krijg je toegang tot modulaire applicaties die naadloos samenwerken en die je eenvoudig kunt configureren en aanpassen aan de specifieke behoeften van je organisatie.

Wat Dynamics 365 bijzonder maakt, is de integratie met de bredere Microsoft-stack. Als je al gebruikmaakt van tools zoals Microsoft Teams, Outlook, Word, Excel en andere Microsoft-applicaties, zul je merken dat Dynamics 365 perfect met deze systemen samenwerkt. Dit biedt een naadloze ervaring die zowel je productiviteit als efficiëntie verhoogt.

Flexibiliteit en integratie.

Dynamics 365-applicaties kunnen eenvoudig worden geïntegreerd met andere software die je mogelijk al gebruikt. Of je nu slechts één module wilt implementeren of meerdere, Dynamics 365 biedt de flexibiliteit om te werken met wat je al hebt en kan meegroeien met de behoeften van je organisatie.

CRM en ERP: twee hoofdcategorieën.

De applicaties binnen Dynamics 365 zijn te verdelen in twee hoofdgroepen: Customer Relationship Management (CRM) en Enterprise Resource Planning (ERP). Deze twee categorieën dekken zowel de klantgerichte als de interne bedrijfsprocessen.

  1. Customer Relationship Management (CRM): Dit onderdeel richt zich op de interacties met je klanten, zoals verkoop, klantenservice en marketing. Hier vind je tools om je klantrelaties te beheren, leads te volgen, en marketingcampagnes uit te voeren.
  2. Enterprise Resource Planning (ERP): Dit gedeelte ondersteunt je interne processen, zoals het beheer van financiën, inventaris, personeelszaken en de supply chain. ERP biedt de tools die nodig zijn om de interne werking van je bedrijf efficiënt te beheren.

CRM-applicaties binnen Dynamics 365.

Binnen de CRM-suite van Dynamics 365, vaak aangeduid als Customer Engagement, zijn er diverse krachtige applicaties beschikbaar:

  • Dynamics 365 Sales: Dit is het hart van je klantbeheer. Met deze applicatie kun je leads beheren, klantrelaties onderhouden, en je volledige verkoopproces in kaart brengen, van de eerste interactie tot de uiteindelijke verkoop.
  • Dynamics 365 Customer Service: Deze applicatie is ontworpen om al je klantenserviceprocessen te stroomlijnen, met functies zoals case management, automatische routering naar de juiste agenten, en het opstellen van service level agreements (SLA’s). Daarnaast kun je omnichannel-ondersteuning bieden via kanalen zoals e-mail, telefoon, chat, sociale media, en zelfs zelfbediening via een portal.
  • Dynamics 365 Field Service: Voor organisaties die technici in het veld inzetten, biedt Field Service tools voor werkorderbeheer, proactieve service via IoT, en mobiele ondersteuning. Dit sluit naadloos aan op Customer Service voor een volledige end-to-end servicemanagement ervaring.
  • Dynamics 365 Marketing: Met deze applicatie kun je marketingcampagnes automatiseren en volledig integreren met je verkoop- en serviceprocessen. Het biedt de mogelijkheid om contactgegevens te segmenteren, real-time triggers in te stellen en verschillende kanalen te gebruiken, zoals e-mail, sms en pushmeldingen, om je doelgroep effectief te bereiken.
  • Customer Insights: Deze tool helpt je om data uit verschillende systemen samen te brengen en een 360-graden beeld te krijgen van je klanten. Het stelt je in staat om geavanceerde segmentaties en AI-gestuurde voorspellingen te maken, zodat je je marketing en klantenservice kunt optimaliseren.

ERP-applicaties binnen Dynamics 365.

Aan de ERP-zijde biedt Dynamics 365 ook een reeks applicaties om je interne bedrijfsvoering te ondersteunen, waaronder:

  • Finance and Operations: Deze applicatie biedt een complete oplossing voor het beheer van je financiële processen, zoals grootboek, crediteuren- en debiteurenbeheer, kosten- en projectboekhouding.
  • Supply Chain Management: Dit systeem stelt je in staat om je voorraadbeheer, productieplanning en vraagvoorspellingen efficiënt te beheren. Dit zorgt ervoor dat je bedrijf optimaal kan inspelen op veranderingen in de vraag en aanbod.

Voor kleinere bedrijven is er ook Business Central, een alles-in-één ERP-oplossing die zowel financiële als operationele functionaliteiten biedt voor kleine tot middelgrote bedrijven.

Innovatieve technologieën.

Dynamics 365 integreert ook nieuwe technologieën zoals Mixed Reality met apps zoals Remote Assist en Guides, die technici in het veld ondersteunen door middel van holografische instructies en begeleiding op afstand. Daarnaast biedt Dynamics 365 ook slimme oplossingen voor fraudebescherming en intelligente orderbeheer, waardoor je bedrijfsprocessen verder worden geoptimaliseerd met behulp van kunstmatige intelligentie (AI).

Een volledig geïntegreerd ecosysteem.

Dynamics 365 is gebouwd op het Microsoft Azure-platform en is nauw geïntegreerd met andere Microsoft-oplossingen zoals Microsoft 365. Dit betekent dat je identiteitsbeheer, beveiliging, en alle andere toepassingen binnen één samenhangend ecosysteem vallen. Of je nu een ontwikkelaar bent die werkt met GitHub of een zakelijke gebruiker die werkt met Microsoft Power Platform voor low-code automatiseringen, Dynamics 365 biedt de tools die je nodig hebt om je bedrijfsprocessen te optimaliseren.